Kategórie receptov
Jablkovo tvarohové lievance
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
57 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Jablko (70 g) ošúpeme a nastrúhame najemno. Zmiešame ho s múkou, žĺtkom, kypriacim práškom (1/2 ČL), tvarohom, škoricou (1 ČL) a medom. Vodu (100ml-150ml) prilievame postupne, cesto by malo byť hustejšie, no nie príliš. Z bielku vyšľaháme sneh, ktorý jemne vmiešame do cesta. Z cesta tvoríme lyžicou lievance, ktoré opekáme na vymastenej panvici do zozlátnutia. Podávame ich s čerstvým ovocím, džemom, orechmi, zvyšným tvarohom.
Vytlačiť recept (PDF)dmBio celozrnná ovsená múka 500 g
70 g
Mäta pieporná
6 g
Čučoriedky
50 g
Jablká červená
150 g
Vlašské orechy jadrá
30 g
Med včelí kvetový
15 g
Pitná voda nesýtená
120 g
Vajcia
50 g
Škorica mletá
5 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
6 g
Marhuľový džem
30 g