Kategórie receptov
FILTRÁCIA

Jahodový džem s karamelom

Počet ingrediencií
2
Počet porcií
100
Sacharidy na jednu porciu
4 g
Čas prípravy
1 hodina
 
Bez lepku Bez lepku

Postup prípravy

Na prípravu džemu vložíme do hrnca jahody a pomocou ponorného mixéra ich rozmixujeme. Pridáme Gelfix zmiešaný s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Zvyšok cukru vložíme do iného hrnca a cukor necháme skaramelizovať do zlatohnedej farby (dávame pozor, aby sa nám karamel nepripálil). Do karamelu opatrne nalejeme povarené jahody. Privedieme do varu a povaríme ešte minimálne 5 minút, kým sa karamel celkom nerozpustí. Na tanierik kvapneme 1 – 2 ČL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané ČL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzatvoríme viečkom, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

 

Vytlačiť recept (PDF)
Jahody
1000 g
Jahody
Jahody
Výrobca
Potraviny bez dodávateľa
Nutričné hodnoty na: 100g Porcie (10g)
Sacharidy 5,5g 0,6g
Cukry
Proteiny 0,8g 0,1g
Tuky 0,5g 0,1g
Vláknina
Energie 138Kj 14Kj
Bez lepku Bez lepku
Cukor kryštál
350 g
Cukor kryštál
Cukor kryštál
Výrobca
Potraviny bez dodávateľa
Nutričné hodnoty na: 100g Porcie (3.5g)
Sacharidy 100g 3,5g
Cukry 100g 3,5g
Proteiny 0g 0g
Tuky 0g 0g
Vláknina 0g 0g
Energie 1700Kj 60Kj
Bez lepku Bez lepku