Jahodový džem s karamelom
Postup prípravy
Na prípravu džemu vložíme do hrnca jahody a pomocou ponorného mixéra ich rozmixujeme. Pridáme Gelfix zmiešaný s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Zvyšok cukru vložíme do iného hrnca a cukor necháme skaramelizovať do zlatohnedej farby (dávame pozor, aby sa nám karamel nepripálil). Do karamelu opatrne nalejeme povarené jahody. Privedieme do varu a povaríme ešte minimálne 5 minút, kým sa karamel celkom nerozpustí. Na tanierik kvapneme 1 – 2 ČL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané ČL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzatvoríme viečkom, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Vytlačiť recept (PDF)