Kategórie receptov
Mäkké citrónové pečivo
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
50
Sacharidy na jednu porciu
8 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme vajce a žĺtok a vypracujeme do krému. Pridáme strúhanú citrónovú kôru. Múku zmiešame so xanthanom (1/2 ČL), pridáme ju do krému a krátko zamiešame. Mäkké cesto necháme postáť v chladničke jednu hodinu. Potom z neho vytvarujeme guľôčky veľkosti orecha a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie v určitej vzdialenosti od seba, pretože počas pečenia narastú. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 170°C (vrchný aj spodný ohrev) asi 12-14 minút, kým spodný okraj nebude krásne oranžový. Práškový cukor vyšľaháme s citrónovou šťavou do tuhej polevy, ktorú vylejeme na ešte teplé pečivo a necháme vychladnúť. Skladujeme v plechovej dóze.
Vytlačiť recept (PDF)Bezlepková múka Nomix 1 kg
250 g
Citróny
20 g
Cukor múčka
100 g
Cukor kryštál
125 g
Vajcia
50 g
Žítok
28 g