Kategórie receptov
Orieškové karamelky
Počet ingrediencií
4
Počet porcií
23
Sacharidy na jednu porciu
28 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cukor, med a smotanu varíme spolu asi 9 minút, kým sa karamel nezafarbí dohneda. Pred odstavením zamiešame do hmoty posekané orechy. Odstavíme. Keď karamel tuhne, vylejeme ho na plech vyložený alobalom a rozotrieme. Nie na tenko! Asi po dvadsiatich minútach naznačíme nožom štvorčeky a necháme voľne tuhnúť asi 4 hodiny. Po stuhnutí nožom potretým olejom krájame karamelky. Zabalíme ich do celofánu a previažeme stužkou.
Vytlačiť recept (PDF)Vlašské orechy jadrá
60 g
Med včelí kvetový
150 g
Cukor kryštál
500 g