Kategórie receptov
Ovocné knedle z tvarohového cesta
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
63 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Múku jemne prepracujeme s maslom, pridáme tvaroh, soľ, vajce a rýchlo spracujeme na vláčne cesto. Podľa druhu ovocia a požadovanej veľkosti knedlí cesto rozdelíme na zodpovedajúce kúsky (cca 20 – 40 g). Do cesta zabalíme ovocie a knedle ihneď varíme v mierne osolenej vriacej vode 12 – 15 min. Možno ich tiež variť v pare, knedle sú nadýchanejšie. Pri podávaní posypeme škoricovým cukrom.
Vytlačiť recept (PDF)
PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
200 g
BABIČKA Tvaroh tučný 250 g
250 g
Marhule
400 g
Vajcia
50 g
Škoricový cukor
20 g
Maslo
70 g