Kategórie receptov
Pšenové lievančeky
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
3
Sacharidy na jednu porciu
52 g
Čas prípravy
15 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Najskôr pšeno opakovane prepláchneme horúcou vodou. Potom ich varíme v mlieku so štipkou soli, s cukrom a maslom za stáleho miešania asi 10 minút. Potom ich necháme prikryté asi 10 minút dôjsť. Pšenovú kašu premiešame a vmiešame vajcia rozšľahané s trochou mlieka a pudingovým práškom. Zo vzniknutej hmoty potom pečieme na troche oleja lievance. Hotové lievance prekladáme na papierovú utierku, aby odsala prebytočný tuk. Lievančeky potrieme marhuľovou zavareninou a kyslou smotanou.
Vytlačiť recept (PDF)
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
250 g
BABIČKA Smotana kyslá 14% 200 g
50 g
Cukor kryštál
50 g
Olej slnečnicový
10 g
Vajcia
100 g
Maslo
50 g
Puding aróma Vanilka bezgluténový 38 g
37 g
Pšeno
120 g