Kategórie receptov
Ryžový nákyp s jablčným pyré
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
120 g
Čas prípravy
50 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Mierne osolenú ryžu uvaríme v mlieku s tretinou masla domäkka. Varíme tak dlho, kým sa mlieko neodparí, a nakoniec pridáme cukor. Necháme mierne vychladiť. V mise rozotrieme žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom a maslom. Všetko zmiešame s uvarenou ryžou. Polovicu hmoty dáme do maslom vymasteného pekáča. Na ryžu rozprestrieme nastrúhané jablká zmiešané s cukrom, škoricou a jablčným pyré. Prekryjeme druhou vrstvou uvarenej ryže. Vyšľaháme bielky do hustého snehu a dáme na ryžu. Pečieme vo vyhriatej rúre na 150 stupňov asi 45 minút.
Vytlačiť recept (PDF)
AT Jazmínová ryža 1 000 g
300 g
Fruit Puree Jablko 120 g
200 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
750 g
Jablká červená
200 g
Cukor kryštál
120 g
Maslo
150 g
Vanilkový cukor
12 g
Škorica mletá
10 g