Kategórie receptov
Škoricové tofu kocky s opečeným banánom
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
33 g
Čas prípravy
15 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Tofu naturálne opláchneme a vysajeme prebytočnú tekutinu pomocou kuchynskej papierovej utierky. Nakrájame ho na malé kocky. Posypeme zmesou: soľ, škorica, korenie a cukor, premiešame, aby sa kocky obalili. Chvíľku opekáme na (kokosovom) oleji, potom podlejeme troškou vody a ešte chvíľku necháme opekať, premiešavame. Medzitým banán rozrežeme pozdĺžne (alebo aj na kolieska) a opečieme na (kokosovom) oleji z každej strany. Opečené tofu preložíme do misky, polejeme javorovým sirupom alebo medom, (arašidovým) maslom a posypeme kokosovými čipsami. Servírujeme s opečeným banánom.
Vytlačiť recept (PDF)Banán
100 g
Kokos strúhaný
5 g
Med včelí kvetový
25 g
Cukor kryštál
6 g
Olej repkový
5 g
Škorica mletá
15 g
BABIČKA Maslo 250 g
20 g
Jedlá soľ
2 g
Korenie do perníka
6 g