Kategórie receptov
Slivkové knedle
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
194 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Zemiaky uvaríme domäkka, vychladené olúpeme, nastrúhame, vmiešame polovicu masla, soľ, vajce a žĺtok. Pridáme múku a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 10 minút odpočinúť. Cesto vyvaľkáme na tenký plát a rozdelíme na štvorce. Vykôstkované slivky položíme na cesto, pocukrujeme a vytvarujeme knedle. Knedle hodíme do mierne vriacej vody asi na 10 minút. Strúhanku zmiešame so škoricou a cukrom. V panvici rozpustíme zvyšné maslo a pridáme zmes, ktorú krátko opražíme a knedle v nej obalíme.
Vytlačiť recept (PDF)
PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
270 g
STRÚHANKA bezgluténová pečivová 350 g
150 g
Zemiaky
1000 g
Cukor kryštál
80 g
Vajcia
50 g
Maslo
160 g
Slivky
1200 g
Žítok
56 g
Škorica mletá
4 g