Kategórie receptov
Trdelník
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
15
Sacharidy na jednu porciu
32 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Do teplého mlieka dáme cukor a droždie. Necháme 10 minút odstáť. Múku, soľ, vajce a pripravený kvások zmiešame. Nakoniec pridáme rozpustené maslo a dobre cesto spracujeme. Cesto prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste vykysnúť, asi 40 minút. Vykysnuté cesto prepracujeme. Časť cesta vyvaľkáme, nakrájame na pásiky cca 2 cm. Jednotlivé pásiky obtočíme na pripravenú formu alebo valček. Pečieme v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 180 °C asi 15 minút. Po upečení potrieme rozpusteným maslom a obalíme v škoricovom cukre alebo podľa chuti. Ak nemáme pomôcky na pečenie trdelníka. Cesto rozložíme na plech a pred pečením potrieme maslom a posypeme škoricovým cukrom alebo posypom podľa chuti.
Vytlačiť recept (PDF)
Droždie 42 g
42 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
250 g
Bezlepková múka Nomix 1 kg
500 g
Cukor kryštál
30 g
Vajcia
100 g
Škoricový cukor
80 g
Maslo
100 g