Zapekané tvarohové laktofree palacinky
Postup prípravy
Najskôr si pripravíme cesto na palacinky. Múku zmiešame so škoricou (1/2 ČL), vajíčkom a mliekom (300 ml). Mlieko prilievame postupne, až dokiaľ dosiahneme redšej a hladkej konzistencie. Palacinky opekáme na panvici (podľa potreby potretej olejom) približne minútku z každej strany.
Následne si uvaríme puding: pudingový prášok zmiešame s 30 g cukru a mliekom (500 ml) a povaríme ho do zhustnutia. Tvaroh na náplň zmiešame s hrozienkami, zvyšným cukrom (10 g) a vajíčkom. Následne pridáme aj približne 3 lyžice uvareného pudingu. Touto náplňou potrieme palacinky, zavinieme a vložíme ich do zapekacej misy. Na záver už len palacinky zalejeme uvareným pudingom a zapečieme ich pri teplote 180°C na približne 20-25 minút. Pred krájaním a podávaním ich necháme aspoň čiastočne vychladnúť.
Vytlačiť recept (PDF)