Kategórie receptov
Cuketovo-šampiňónová nátierka
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
15 g
Čas prípravy
15 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Na oleji speníme cibuľu (červená) nakrájanú na polmesiačiky. Pridáme cuketu (2 ks) nakrájanú na tenké rezance a šampiňóny pokrájané na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a podusíme domäkka. Keď cukety a hríby zmäknú, pridáme hnedý cukor a podlejeme vinným octom (0,5-1 dcl). Podusíme, dokiaľ sa vyparí pach octu. Môžeme podávať ešte teplú nátierku. Ideálne je však ponechať ju odstáť do nasledujúceho dňa.
Vytlačiť recept (PDF)Cibuľa voľná
40 g
Cuketa
200 g
Cesnak
2 g
Olivový olej
10 g
Šampiňóny záhradné
100 g
Cukor kryštál
50 g
Mleté čierne korenie
1 g
Ocot Balsamico
50 g