Kategórie receptov
Nátierka z baklažánov
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
10 g
Čas prípravy
25 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Baklažány (3 ks) opláchneme, osušíme a prepichneme vidličkou. Potrieme ich je olivovým olejom a v pekáčiku ich pečieme asi 1,5 hodiny pri 150 °C. Po upečení necháme vychladnúť a vydlabeme dužinu. Dužinu zmiešame s prelisovaným cesnakom (2 strúčiky) so soľou, pridáme petržlenovú vňať, korenie, oregáno a krátko rozmixujeme. Vmiešame kyslú smotanu, nakrájané čierné olivy a pokvapkáme olejom. Nátierku necháme 30 minút odležať v chladničke.
Vytlačiť recept (PDF)BABIČKA Smotana kyslá 14% 200 g
150 g
Baklažán
400 g
Cesnak
5 g
Olivový olej
100 g
Olivy zelené
20 g
Mleté čierne korenie
1 g
Petržlenová vňať
3 g
Oregáno drvené
3 g