Šošovicová nátierka s vajíčkami
Postup prípravy
Šošovicu preberieme a namočíme cez noc do studenej vody. Na druhý deň vodu zlejeme, šošovicu zalejeme čerstvou vodou tak, aby siahala asi 4 cm nad šošovicu, pridáme jeden bobkový list a štipku majoránu pre lepšiu stráviteľnosť a varíme asi 30 min., kým nie je šošovica mäkká. Uvarenú šošovicu zlejeme a necháme vychladnúť. Medzitým si uvaríme vajíčka natvrdo (10 min.), schladíme ich pod studenou vodou a olúpeme. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Na oleji ju orestujeme dozlatista a na poslednú minútu restovania posypeme karí korením. Necháme ho rozvoňať a ihneď stiahneme z platničky, aby nezhorklo. K vychladenej šošovici pridáme tri lyžice studenej vody a všetko rozmixujeme ponorným mixérom na jemnú kašu. Pridáme orestovanú karí cibuľku, nastrúhané vajíčka a lyžicu sójovej omáčky. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Vytlačiť recept (PDF)