Kategórie receptov
Pizza
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
3
Sacharidy na jednu porciu
47 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Čerstvé kvasnice rozpustíme vo vlažnej vode (trochu vody si odložíme nabok). Pridáme preosiatu múku a vypracujeme cesto. V odloženej vode rozpustíme soľ (5 g) a roztok prilejeme do cesta. Nakoniec prilejeme trochu olivového oleja a zamiesime.
Z cesta vytvarujeme guľu a necháme ju kysnúť na teplom a vlhkom mieste asi 30 minút. Keď cesto zdvojnásobí svoj objem, rozvaľkáme ho valčekom a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch cesta potrieme rajčinovou omáčkou, na kocky nakrájanou mozzarellou a pridáme obľúbené prílohy (oregáno, šunka, huby). Pečieme asi 30 minút v predhriatej rúre pri teplote 200°C.
Vytlačiť recept (PDF)Droždie 42 g
5 g
PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
150 g
Paradajkový pretlak 200 g
50 g
Olivový olej
12 g
Pitná voda nesýtená
120 g
Hríb smrekový sušené huby
10 g
Oregáno drvené
3 g
Mozzarella
125 g
Jedlá soľ
7 g