Kategórie receptov
Plnené paradajky s bylinkovou ryžou
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
3
Sacharidy na jednu porciu
12 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cibuľu a cesnak (2 strúčiky) nakrájajte na jemno a opražte na troche olivového oleja. Odstavte z ohňa. Teplovzdušnú rúru predhrejte na 200 stupňov. Ryžu uvarte v zeleninovom vývare nechajte dusiť približne 25 minút. Ryžu pridajte do misky ku cibuli a cesnaku. Medzičasom predpripravte paradajky (6 veľkých. Ostrým nožom opatrne odkrojte vrch paradajky a vydlabte ju. Vnútro paradajky nakrájajte na malé kúsky a pridajte do misky s ryžou. Kôpor a petržlenovú vňať nakrájajte na jemno a pridajte ku ryži. Tiež primiešajte kôru a šťavu z jedného citróna dochuťte soľou a korením. Očistené paradajky pridajte na plech, naplňte ich ryžovou zmesou a prikryte vrchom paradajky. Pečte 20 – 25 minút a podávajte so šalátom alebo zvyšnou ryžou..
Vytlačiť recept (PDF)AT Jazmínová ryža 1 000 g
100 g
Cibuľa voľná
30 g
Paradajky
500 g
Cesnak
2 g
Kôpor
10 g
Citróny
50 g
Olivový olej
15 g
Pitná voda nesýtená
450 g
Petržlenová vňať
15 g