Kategórie receptov
Veľkonočný baranček
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
32 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zo surovín vypracujeme cesto (300 g polohrubej múky 1 vajce 1 dl oleja 1 dl vody 1/2 balíčka kypriaceho prášku soľ), necháme ho odstáť a medzitým pripravíme plnku. Pór (2-3 ks) nakrájaný na kolieska opražíme na masle, podlejeme vodou a podusíme. Z cesta vyformujeme na omastenom plechu barančeka a pokryjeme ho duseným pórom. Plátky šunky skrútime do rúrok, priečne nakrájame a ozdobne uložíme na koláč. Vajce (3 ks) rozmiešame so smotanou (3PL), osolíme, okoreníme a nalejeme na povrch. Pečieme v stredne vyhriatej rúre dozlatista.
Vytlačiť recept (PDF)Bezgluténová múka Promix Beta 500 g
300 g
Pór
800 g
Pitná voda nesýtená
100 g
Olej slnečnicový
100 g
Vajcia
400 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
6 g
BABIČKA Maslo 250 g
20 g
Jedlá soľ
2 g
Pálfy šunka 2000 g
100 g
Podravka Natur 150 g
6 g