Kategórie receptov
Cuketa plnená zeleninou a tuniakom
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
11 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Umyjeme 4 okrúhle cukety a odrežeme vrchnú časť so stopkou. Lyžičkou odstránime dužinu a odložíme bokom na ďalšie spracovanie. Uložíme cukety do nádoby vhodnej do mikrovlnnej rúry a zahrejeme 3 – 4 minúty. Vyberieme, otočíme otvorom dole a uložíme na absorpčný kuchynský papier. Na troške olivového oleja osmažíme nakrájaný cesnak a cibuľu. Pridáme zvyšok nakrájanej zeleniny a dužinu z cukety. Dochutíme. Keď bude zelenina hotová, pridáme paradajkovú omáčku a tuniaka. Dobre premiešame, odstavíme z ohňa a naplníme cukety. V miske zmiešame strúhanku, parmezán a 1 lyžicu olivového oleja. Zmesou prikryjeme vrchnú časť cukiet a pečieme v rúre pri teplote 200 °C asi 10 – 15 minút.
Vytlačiť recept (PDF)
STRÚHANKA bezgluténová pečivová 350 g
10 g
Paradajkový pretlak 200 g
20 g
Mrkva
40 g
Cibuľa voľná
30 g
Cuketa
1000 g
Paprika červená
50 g
Cesnak
3 g
Olivový olej
30 g
Parmezán
15 g
Mleté čierne korenie
2 g
Zelené fazuľové struky
10 g
Tuniak vo vlastnej šťave 200 g
150 g