Kategórie receptov
Hubové lievančeky
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
53 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
V troche vlažného mlieka zmiešame droždie, lyžičku múky, soľ a cukor. Vo zvyšnom mlieku rozšľaháme vajce, pridáme rozpustené maslo, orestované huby, bylinky, soľ a štipku mletého muškátového orieška. Pridáme múku, kvások a riedke cesto necháme vykysnúť. Lievančeky smažíme z vykysnutého cesta na masti.
Vytlačiť recept (PDF)
Droždie 42 g
15 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
500 g
Bezlepková múka Nomix 1 kg
250 g
Pažítka
3 g
Muškátový orech celý
1 g
Sadlo
30 g
Cukor kryštál
2 g
Vajcia
50 g
Petržlenová vňať
3 g
Huby čerstvé
150 g