Kategórie receptov
Karfiolové placky
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
8 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Karfiol rozdelíme na ružičky a dáme variť v mierne osolenej vode do zmäknutia, cca 10 minút. Necháme dôkladne odkvapkať a roztlačíme. Pridáme 2 vajcia, soľ, čierne korenie, rascu, majorán, cesnak a strúhanku tak, aby zmes bola kompaktná a dali sa z nej tvarovať maličké placky (s veľkosťou asi 4 cm). Placky smažíme na masti z oboch strán dozlatista. Osušíme na papierovej utierke. Podávame s tatárskou omáčkou a so zemiakmi, čerstvým chlebom alebo so zeleninovým šalátom.
Vytlačiť recept (PDF)
STRÚHANKA bezgluténová pečivová 350 g
15 g
Karfiol
300 g
Cesnak
5 g
Sadlo
15 g
Vajcia
100 g
Mleté čierne korenie
2 g
Rasca
2 g
Majoránka sušená
2 g
Jedlá soľ
2 g