Kategórie receptov
Ratatouille so sardinkami
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
10 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Baklažán umyjeme, nakrájame na tenké kolieska, osolíme a necháme odstáť asi 30 minút, aby sa stratila jeho horkosť. Zvyšnú zeleninu umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Baklažán opláchneme a vysušíme. Zeleninu kladieme do špirály do okrúhlej formy vhodnej na pečenie. Okoreníme a posypeme provensálskymi bylinkami. Polejeme olivovým olejom. Prikryjeme a pečieme v rúre asi 60 minút. Potom odkryjeme a pečieme ďalších 30 minút až do zmäknutia zeleniny. Podávame so sardinkami.
Vytlačiť recept (PDF)
Cibuľa voľná
80 g
Cuketa
100 g
Baklažán
150 g
Paprika červená
100 g
Paprika zelená
100 g
Paradajky
80 g
Olivový olej
20 g
Mleté čierne korenie
2 g
Provensálske byliny
4 g
Sardinky v slnečnicovom oleji
160 g