Kategórie receptov
Slaný krupicový nákyp
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
13 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Na oleji orestujeme na prúžky nakrájaný pór so slaninou nakrájanou na kocky.
Odstavíme a necháme vychladnúť. V mise zmiešame 3 žĺtky s tvarohom a so smotanou, vyšľaháme. Do zmesi pridáme pór so slaninou, krupicou, bylinkami a premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahané bielky.
Vlejeme na vymastený plech, posypeme nastrúhaným syrom a pečieme na 180 stupňov cca 30 minút.
Vytlačiť recept (PDF)
KRUPICA bezgluténová 500 g
50 g
Váhalova slanina
50 g
TEKOVSKÝ SALÁMOVÝ SYR BLOK ÚDENÝ/NEÚDENÝ 200 g
100 g
BABIČKA Tvaroh tučný 250 g
250 g
BABIČKA Smotana kyslá 14% 200 g
250 g
Pór
80 g
Olivový olej
10 g
Vajcia
150 g
Mleté čierne korenie
2 g
Oregáno drvené
2 g