Kategórie receptov
Hrachová kaša
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
30 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Hrach prepláchneme vlažnou vodou, zalejeme studenou vodou a necháme približne 3 hodiny máčať. Pripravený hrach uvaríme v tej istej vode domäkka. Uvarený hrach scedíme a zomelieme alebo rozmixujeme. Osolíme, okoreníme, pridáme majorán a prelisovaný cesnak so soľou. Hrachovú kašu rozmiešame, a ak treba, rozriedime horúcou vodou alebo vývarom. Podávame s osmaženou cibuľkou na oleji.
Vytlačiť recept (PDF)
Cibuľa voľná
60 g
Cesnak
20 g
Olej repkový
20 g
Mleté čierne korenie
3 g
Majoránka sušená
4 g
Hrach žltý
200 g