Kategórie receptov
Šošovicové curry
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
47 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Šošovicu si namočíme vopred, vymeníme vodu a uvaríme šošovicu domäkka. Pór a mrkvu nakrájame na tenké rezančeky. Zeler na tenké plátky. V panvici rozohrejeme olej a podusíme na ňom zeleninu asi 2 minúty. Pridáme paradajky a dusíme asi ďalších 10 minút. Do zeleniny potom vmiešame šošovicu a karí, privedieme do varu a osolíme. Nakoniec vmiešame koriander a môžeme podávať.
Vytlačiť recept (PDF)
Mrkva
140 g
Pór
100 g
Olivový olej
10 g
Zeler stopkový
100 g
Krájané paradajky
200 g
Kari
2 g
Koriander čerstvý
1 g
Šošovka
100 g