Kategórie receptov
Šošovicový šalát s cottage syrom
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
3
Sacharidy na jednu porciu
39 g
Čas prípravy
15 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Na masle si speníme nadrobno nakrájanú červenú cibuľku. Restujeme 5 - 8 minút. Potom pridáme cukinu nakrájanú na malé kúsky a ďalej restujeme. Nakoniec primiešame uvarenú šošovicu. Necháme vychladnúť, potom osolíme, okoreníme a môžeme rovno pridať syr cottage. Ak máme chuť, môžeme šalát zmiešať s medovou zálievkou.Tú pripravíme zmiešaním octu (1 PL jablčného), oleja (3 PL), medu (1 PL), soli a čierneho korenia. Hotový šalát ozdobíme koriandrom. Môžeme podávať samostatne, ako prílohu k mäsu alebo ako bruschettu.
Vytlačiť recept (PDF)Cibuľa voľná
50 g
Cuketa
500 g
Olivový olej
45 g
Med včelí kvetový
15 g
Mleté čierne korenie
3 g
Ocot
15 g
Koriander čerstvý
5 g
Jedlá soľ
3 g
Šošovica veľkozrnná 500 g
230 g
RAJO Vegan alternatíva masla 250 g
15 g