Zeleninové fašírky
Postup prípravy
Všetku koreňovú zeleninu očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
Cuketu umyjeme, osušíme a rovnako ju nastrúhame najemno.
Zeleninu posolíme, premiešame a necháme odstáť. Potom z nej vyžmýkame prebytočnú tekutinu.
Namočený cícer (dve hrste) alebo cícer z konzervy (1 konzerva) zlejeme z vody, asi 15 minút ho povaríme, aby zmäkol a potom ho rozmixujeme ponorným mixérom alebo v sekáčiku na kašu. Do postrúhanej zeleniny pridáme cícer, vajcia, dochutíme soľou, korením a majoránkou a premiešame. Ďalej prisypeme polovicu strúhanky a dobre premiešame. Ak sa nám bude zdať zeleninová zmes pririedka, prisypeme ešte po lyžiciach strúhanku.
Zo zmesi tvarujeme fašírky, ktoré ešte obalíme v bezlepkovej strúhanke a z oboch strán ich opekáme na oleji.
Opečené fašírky necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a podávame ich ešte teplé napríklad so zemiakovou kašou.
Vytlačiť recept (PDF)