Kategórie receptov
Pizza zo zemiakmi
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
3
Sacharidy na jednu porciu
96 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Múku zmiešame s čerstvými alebo sušenými kvasnicami, pridáme vodu a olej a vymiesime. Cesto položíme na mierne vymastený plech a necháme kysnúť na teplom mieste asi jednu hodinu. Ošúpeme surové zemiaky, nakrájame ich na veľmi tenké plátky a poukladáme na cesto. Pridáme na kocky nakrájanú mozzarellu a na kúsky nakrájané sardely (2-3 filety ančovičiek v oleji), oregano, soľ a pokvapkáme olejom. Pečieme v predhriatej rúre.
Vytlačiť recept (PDF)Droždie 42 g
10 g
PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
300 g
Zemiaky
200 g
Olivový olej
12 g
Pitná voda nesýtená
250 g
Oregáno drvené
5 g
Sardinky v slnečnicovom oleji
20 g
Mozzarella
150 g