Kategórie receptov
Slaný trhanec
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
36 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Najprv v šupke uvarené a vychladené zemiaky olúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme krupicu, soľ, čierne korenie, mletý muškátový oriešok, 2 vajcia, tvaroh a premiešame. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme drvenú rascu a krátko opražíme, aby sa uvoľnila vôňa korenia. Túto zmes vlejeme do zemiakovo-krupicového cesta a premiešame. Na panvičku dáme trochu oleja, necháme ho rozohriať a vlejeme zmes, ktorú sme si pripravili. Uhladíme povrch a necháme z jednej strany dozlatista opražiť. Potom pomocou varešky roztrháme na kúsky a opekáme. Podávame so šalátom.
Vytlačiť recept (PDF)
KRUPICA bezgluténová 500 g
120 g
Váhalova slanina
60 g
BABIČKA Tvaroh tučný 250 g
150 g
Zemiaky
120 g
Cibuľa voľná
80 g
Cesnak
2 g
Šalát hlávkový
100 g
Muškátový orech celý
1 g
Olej repkový
25 g
Vajcia
100 g
Mleté čierne korenie
2 g
Rasca
2 g