Kategórie receptov
Zapečené zemiaky s kapustou, klobásou a balkánskym syrom
Počet ingrediencií
15
Počet porcií
5
Sacharidy na jednu porciu
55 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Surové zemiaky olúpeme a pokrájame na plátky alebo na kocky a vložíme do hlbšej misky. Pridáme červenú papriku, karí korenie, rascu, olej a premiešame. Potom pridáme na kocky pokrájané klobásky, paradajku, pokrájaný syr, pokrájané cibuľky a nakoniec vmiešame kyslú kapustu a všetko premiešame ešte raz. Zmes potom poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre na 200 °C – 250 °C cca 40 – 45 minút. Keď je všetko prepečené a mäkké, zamiešame si kyslú smotanu, nalejeme ju na zemiaky a ešte dopečieme asi 15 minút. Potom vypneme a necháme ešte pár minút v rúre.
Vytlačiť recept (PDF)
Balsýr 200 g
100 g
Váhalova klobása
250 g
BABIČKA Smotana kyslá 14% 200 g
360 g
Zemiaky
1500 g
Paradajky
100 g
Pažítka
3 g
Cibuľka jarná
60 g
Olej slnečnicový
20 g
Mleté čierne korenie
2 g
Petržlenová vňať
3 g
Rasca
3 g
Kyslá kapusta
500 g
Paprika sladká mletá
5 g
Kari
3 g