Kategórie receptov
Zapečené zemiaky s klobásou a paprikou
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
43 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Lyžicu oleja rozpálime v panvici, pridáme cibuľu nasekanú najemno, 2 strúčiky cesnaku roztlačené nožom a papričku zbavenú semienok a nakrájanú najemno, 4 minúty opekáme domäkka. Pridáme čierne korenie a štipľavú papriku, premiešame. Do panvice pridáme aj konzervu nakladaných paradajok a na miernom plameni privedieme do varu. Necháme 20 minút prebublávať, kým omáčka nezhustne. Dobre osolíme. Medzitým zemiaky (olúpané a rozštvrtené) 15 minút povaríme v osolenej vode. Vo veľkej panvici nasucho opražíme pikantné klobásy pokrájané na plátky. Necháme ich mierne pustiť tuk, pridáme druhú lyžicu olivového oleja a potom aj scedené a osušené zemiaky, vmiešame zhustnutú omáčku a dáme na pár minút zapiecť do rúry.
Vytlačiť recept (PDF)
Farmárske klobásky
200 g
Zemiaky
1000 g
Cibuľa voľná
40 g
Cesnak
2 g
Paprika červená chilli
10 g
Olivový olej
20 g
Olivy zelené
40 g
Mleté čierne korenie
2 g
Krájané paradajky
400 g