Kategórie receptov
Zapekané lokše s údeným tvarohom
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
67 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Tvaroh vymiešame so smotanou, postupne pridáme kôpor (1 ČL) a dochutíme soľou. Na lokše si uvaríme zemiaky, uvarené zemiaky ošúpeme a potrieme cez trelko, prisypeme múku a dochutíme soľou. Z hmoty vymiesime cesto, vytvoríme valček, ktorý postupne krájame na menšie kúsky. Z každého kúska postupne rozvaľkáme, na pomúčenej doske, okrúhlu lokšu a pečieme bez masti na panvici. Hotové lokše potrieme z jednej strany roztopeným maslom a z druhej strany pripraveným tvarohom, zarolujeme ako palacinky a uložíme do zapekacej misy. Potrieme vajíčkom a zapečieme.
Vytlačiť recept (PDF)Zemiaky
700 g
Kôpor
6 g
Sadlo
20 g
Vajcia
50 g
Pohánková múka hladká 500 g
200 g
BABIČKA Maslo 250 g
20 g
Jedlá soľ
1 g
RAJO Laktofree kyslá smotana 200 g 14%
180 g