Kategórie receptov
Zemiakové halušky so špenátom a anglickou slaninou
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
79 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cesto pripravíme podľa návodu. Pomocou lyžičiek vytvarujeme z pripraveného cesta halušky, ktoré vložíme do osolenej vriacej vody a varíme 5 minút. Halušky scedíme a prepláchneme studenou vodou. Na panvici s rozohriatym olejom orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu s anglickou slaninou, pridáme rozmrazený listový špenát a krátko povaríme. Premiešame, prilejeme smotanu a znovu povaríme na miernom ohni cca 5 minút. Pridáme cesnak a osolíme podľa chuti. Nakoniec vmiešame pripravené halušky, zmes krátko prehrejeme a môžeme podávať.
Vytlačiť recept (PDF)
Zmes na Zemiakové cesto 400 g
400 g
Váhalova slanina
100 g
Cibuľa voľná
40 g
Cesnak
5 g
Pitná voda nesýtená
2500 g
Smotana na šľahanie
250 g
Špenát zmrazený
200 g