Kategórie receptov
Zemiakové krokety
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
53 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a pretlačíme cez pučidlo na zemiaky. Do zmesi pridáme 3 vajcia, nastúhaný syr, posekaný petržlen, múku, soľ a čierne korenie. Vypracujeme hladkú a pevnú masu (prípadne pridáme trochu múky). Pomúčenými rukami vytvarujeme krokety a obalíme ich v strúhanke. Necháme postáť asi 5 minút a dozlatista vypražíme v dostatočnom množstve horúceho oleja.
Vytlačiť recept (PDF)PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
25 g
STRÚHANKA bezgluténová pečivová 350 g
50 g
Džiugas Delicious 100 g
50 g
Zemiaky
1000 g
Muškátový orech celý
20 g
Olej slnečnicový
20 g
Vajcia
150 g
Mleté čierne korenie
2 g
Petržlenová vňať
4 g