Kategórie receptov
Zemiakové suflé
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
68 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a vložíme do hrnca. Pridáme kávovú lyžičku soli a prilejeme studenú vodu tak, aby v nej zemiaky boli ponorené. Privedieme do varu a uvaríme domäkka. Scedíme a pretlačíme ich cez pučidlo priamo do misy, kde sme predtým vyliali studené mlieko. Zmiešame a pridáme žĺtka (3 ks), múku a strúhaný syr. Dochutíme soľou, štipkou korenia a muškátového orecha (mletý). Nakoniec zamiešame dotuha vyšľahané bielka (3 ks). Zmes vylejeme do maslom vymastenej zapekacej misy. Na povrchu vytvoríme polievkovou lyžicou jamky alebo vidličkou ozdobný motív.
Vytlačiť recept (PDF)PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
12 g
Džiugas Mild 180 g / 12 mesiacov
50 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
100 g
Zemiaky
800 g
Muškátový orech celý
1 g
Vajcia
150 g
Korenie biele mleté
2 g