Kategórie receptov
Zemiakový nákyp so špenátom a syrom
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
39 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Do vriacej osolenej vody dáme variť stredne veľké zemiaky, uvaríme a necháme vychladiť. Potom nakrájame na malé kocky. Medzitým si na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku, po chvíli pridáme rozdrvený cesnak a zmiešame so špenátom. Osolíme a okoreníme. Po vychladnutí špenátu pridáme nahrubo nastrúhaný eidam, žĺtky, vyšľahaný sneh z bielkov a na kúsky nakrájané zemiaky, dochutíme a zľahka premiešame. Vzniknutú zmes dáme do formy, ktorú sme vopred vymazali maslom a vysypali strúhankou. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a zapekáme cca 40 minút.
Vytlačiť recept (PDF)
STRÚHANKA bezgluténová pečivová 350 g
20 g
TEKOVSKÝ SALÁMOVÝ SYR BLOK ÚDENÝ/NEÚDENÝ 200 g
100 g
Zemiaky
750 g
Cibuľa voľná
80 g
Cesnak
10 g
Vajcia
150 g
Mleté čierne korenie
3 g
Maslo
40 g
Špenát zmrazený
400 g