Kategórie receptov
Zemiaky v bylinkovej omáčke
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
38 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Olúpané zemiaky povaríme v osolenej vode 20 minút, vodu zlejeme a necháme vychladnúť. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a krátko opražíme. Za stáleho miešania prilievame po častiach mlieko rozmiešané s jogurtom, necháme prevrieť a zhustnúť. V omáčke rozpustíme polovicu strúhaného syra, dochutíme soľou a korením. Pokrájané zemiaky dáme do ohňovzdornej misy alebo do pekáča. Omáčku vylejeme na zemiaky, posypeme zvyškom strúhaného syra a posekanou petržlenovou vňaťou. Rúru predhrejeme na 200 °C a zemiaky zapekáme asi 15 minút. Podávame so zeleninovým šalátom.
Vytlačiť recept (PDF)DŽIUGAS strúhaný 100 g, 12 mesiacov
100 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
750 g
Bezlepková múka Nomix 1 kg
30 g
Zemiaky
1000 g
Mleté čierne korenie
2 g
Petržlenová vňať
60 g
BABIČKA Maslo 250 g
50 g
Jedlá soľ
3 g