Kategórie receptov
Zemiakové muffiny so slaninou
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
69 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
V mise zmiešame múku s práškom do pečiva, soľou a čiernym korením. Slaninu nakrájame na drobné kocky, orestujeme na troche oleja a pridáme k múčnej zmesi. Syr nastrúhame, hŕstku si necháme bokom na posypanie a zvyšok pridáme k múčnej zmesi. Potom prilejeme vajcia rozšľahané s mliekom a olejom. Nakoniec primiešame surové nastrúhané zemiaky. Pripravenú zmes rozdelíme do olejom vymazaných a strúhankou vysypaných jamiek v plechu na muffiny (alebo do väčších papierových košíčkov či silikónových formičiek, ktoré nie je potrebné vymazávať) a vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C. Po 25 minútach posypeme každý muffin trochou zvyšného nastrúhaného syra a dopečieme ich dozlatista ešte asi 15 minút.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
225 g
STRÚHANKA bezgluténová pečivová 350 g
20 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
12.5 g
Váhalova slanina
100 g
TEKOVSKÝ SALÁMOVÝ SYR BLOK ÚDENÝ/NEÚDENÝ 200 g
130 g
Zemiaky
550 g
Olej slnečnicový
10 g
Vajcia
100 g
Mleté čierne korenie
3 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
48 g