Kategórie receptov
Bolonská omáčka
Počet ingrediencií
15
Počet porcií
5
Sacharidy na jednu porciu
7 g
Čas prípravy
50 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Slaninu orestujeme na olivovom oleji, pridáme zeleninu nakrájanú na menšie kúsky a smažíme. Pridáme mäso a občas ho premiešame, má tendenciu sa pripaľovať. Hotové je, keď začne akoby „praskať“. Pridáme paradajky a víno a zamiešame. Potom pridávame po troškách mlieko. Osolíme a okoreníme, ochutíme. Na miernom ohni varíme prikryté asi 2 hodiny. Občas premiešame.
Vytlačiť recept (PDF)
Váhalova slanina
40 g
Mrkva
40 g
Cibuľa voľná
40 g
Cesnak
5 g
Muškátový orech celý
1 g
Bazalka čerstvá
3 g
Olivový olej
20 g
Mleté mäso hovädzie
500 g
Mleté čierne korenie
2 g
Petržlenová vňať
2 g
Oregáno drvené
3 g
Krájané paradajky
400 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
150 g
Jedlá soľ
5 g