Kategórie receptov
Kura na paprike
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
6 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cibuľu olúpeme a nakrájame na drobné kocky. Kura očistíme a naporciujeme. Na masle osmažíme jemne pokrájanú cibuľu. Keď je cibuľa zlatistá, vmiešame mletú papriku. Po spenení zalejeme trochou vody, pridáme osolené porcie kuraťa a dusíme pod pokrievkou. Pri dusení porcie obraciame a podlievame vodou. Mäkké porcie kuraťa vyberieme, šťavu zahustíme svetlou zápražkou, ktorú sme pripravili z múky a masla, rozšľaháme a povaríme najmenej 20 minút na hustejšiu omáčku. Zalejeme smotanou, necháme prejsť varom, prisolíme. Omáčku precedíme na porcie kuraťa a prehrejeme.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
10 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
100 g
Cibuľa voľná
80 g
Kuracie mäso
480 g
Pitná voda nesýtená
320 g
Olej repkový
20 g
Smotana na šľahanie
100 g
Paprika sladká mletá
6 g