Hamburger z miešaného mäsa s opraženými paprikami a jogurtovou omáčkou
Postup prípravy
Papriky dajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich v rúre vyhriatej na 180 °C, až kým sa šupka neopečie tak, že sa bude odlupovať. Medzitým si pripravte jogurtovú omáčku. V miske zmiešajte jogurt, citrónovú šťavu, olej (4 PL), najemno nakrájanú pažítku a štipku soli a korenia. Všetko zmiešajte, zakryte a nechajte odpočívať v chladničke. Po upečení vyberte papriky z rúry a nechajte ich odpočívať 15 minút vo vrecku na potraviny, potom ich zbavte šupky a stopky, otvorte ich a zvnútra vyberte jadierka. Rozdeľte ich na kusy, vložte ich do misky a dochuťte olivovým olejom a štipkou soli. V miske zmiešajte mleté hovädzie a bravčové mäso s horčicou a štipkou soli a korenia, potom vytvarujte zmes, aby ste dostali 4 rovnaké hamburgery. Rozrežte hamburgerové žemle na polovicu a opečte ich na dobre rozohriatej nepriľnavej panvici, rozrezanou časťou smerom nadol. Udržiavajte v teple. Hamburgery opražte na panvici s 2 lyžicami oleja a zhruba po 2 minútach ich otočte pomocou obracačky. Na spodok každej žemle položte papriky, na mäsový hamburger, valeriánu a nakoniec uhorkovú omáčku. Zakryte vrchnou časťou žemle a podávajte. V miske zmiešajte jogurt, citrónovú šťavu, olej, najemno nakrájanú vňať z mladej cibuľky a štipku soli a korenia. Všetko zmiešajte, zakryte a nechajte odpočívať v chladničke. Hamburger z miešaného mäsa s opraženými paprikami a jogurtovou omáčkou.
Vytlačiť recept (PDF)