Kategórie receptov
Loštický rezeň
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
6 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Surové pliecko pomelieme na mlynčeku. Pridáme nahrubo nastrúhané syrčeky, rozpučený cesnak (5 strúčikov), vajce, trochu čierneho korenia, majoránu a soľ. Soľou šetríme, pretože syrčeky sú slané. Všetko premiešame, a ak je to potrebné, pridáme hrsť strúhanky. Z vypracovaného cesta tvoríme oválne placky, ktoré obalíme v strúhanke a smažíme na oleji alebo masti. Môžeme ich však tiež upiecť doružova v rúre na papieri na pečenie, len pokvapkané olejom. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi.
Vytlačiť recept (PDF)
STRÚHANKA bezgluténová pečivová 350 g
20 g
Olomoucké tvarôžky Malé 100 g
150 g
Cesnak
5 g
Bravčové pliecko
400 g
Olej slnečnicový
20 g
Vajcia
50 g
Mleté čierne korenie
4 g
Majoránka sušená
2 g