Syrové tyčinky plnené mäsom
Postup prípravy
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, soľou (8 g) a cukrom. Pridáme olej a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť. Na prípravu náplne rajčinky nakrájame na menšie kúsky a vložíme do misy. Pridáme mäso, vajce, kyslú smotanu, najemno nakrájanú cibuľu, korenie, soľ a čierne korenie a vareškou dôkladne premiešame. Cesto rozdelíme na polovice a na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na pláty s rozmermi 30 x 40 cm. Z každého plátu nakrájame 9 obdĺžnikov. Elektrická rúra: 200 °C, teplovzdušná rúra: 180 °C. Doba pečenia: asi 25 Minút. Na spodnú tretinu každého obdĺžnika nanesieme náplň a zrolujeme (obr. 2). Tyčinky prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pomocou štetca alebo pierka ich potrieme mliekom a posypeme strúhaným syrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Tyčinky možno podávať teplé aj studené.
Vytlačiť recept (PDF)