Kategórie receptov
Bezlepkové slané tyčinky
Počet ingrediencií
5
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
26 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Do misy dáme nátierkové maslo a jeden a pol šálky zmesi Promix BETA (použili sme šálku o objeme 250 ml). Obe ingrediencie lyžicou riadne premiešame, aby sa spojili. Ak je zmes príliš lepkavá, pridáme ešte 1-2 PL Prmix BETA zmesi.
Rukou vypracujeme nelepivé cesto a necháme ho chvíľu prikryté odpočinúť. Medzitým si pripravíme plech na pečenie, na ktorý položíme papier na pečenie. Rúru rozohrejeme na 200 stupňov.
Odpočinuté cesto rozvaľkáme na doske (odporúčame posypať ju BETA zmesou) a vyvaľkáme obdĺžnik hrubý asi pol centimetra. Potrieme ho rozšľahaným vajíkom, posypeme soľou a celou rascou a rádielkom nakrájame na tyčinky.
Poukladáme na plech a pečieme asi 15-18 minút do zlatohneda.
Najlepšie chutia čerstvé.
Vytlačiť recept (PDF)Bezgluténová múka Promix Beta 500 g
300 g
Vajcia
50 g
Rasca
6 g
Jedlá soľ
2 g