Kategórie receptov
Šošovicový šalát s balkánskym syrom
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
3
Sacharidy na jednu porciu
86 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Šošovicu prepláchneme, zalejeme ju studenou vodou, necháme pol hodiny máčať a zlejeme. Znovu zalejeme asi trojnásobným množstvom vody a varíme bez miešania asi 20 minút domäkka. Šošovica by mala zostať pevná. Zlejeme a necháme odkvapkať. Zmiešame citrónovú šťavu z jedného citróna, ocot, olej, trochu soli a čierne korenie. Cibuľu nakrájame na tenké kolieska, balkánsky syr nadrobíme, petržlenovú vňať nasekáme. Šošovicu premiešame so zálievkou, cibuľou, petržlenovou vňaťou a nadrobeným syrom.
Vytlačiť recept (PDF)
Balsýr 200 g
200 g
Cibuľa voľná
40 g
Citróny
40 g
Olivový olej
45 g
Pitná voda nesýtená
2000 g
Mleté čierne korenie
5 g
Petržlenová vňať
10 g
Šošovka
400 g
Ocot Balsamico
10 g