Kategórie receptov
Mandľovo – broskyňový koláč s tofu a mandľovou posýpkou
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
44 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Tofu nakrájame na kocky. Jednu broskyňu nakrájame na mesiačiky a druhú na kocky. Do misky dáme múku, mleté mandle a kypriaci prášok (1/2). V kuchynskom robote rozmixujeme tofu s (mandľovým) mliekom (300 ml), cukrom, (kokosovým) olejom a jablčným octom (1 ČL). Mokré a suché ingrediencie premiešame a vylejeme do vystlanej formy na pečenie s priemerom 22 cm. Do cesta ešte prisypeme na kocky nakrájane broskyne a povrch uhladíme. Na vrch naukladáme mesiačiky broskýň, posypeme lupienkami mandlí a troškou trstinového cukru (podľa toho, aké sladké sú broskyne). Pečieme pri 175 °C približne hodinu. Vychladnutý koláč posypeme trochou práškového cukru
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
300 g
Broskyne
250 g
Cukor múčka
15 g
Cukor kryštál
190 g
Olej repkový
40 g
Ocot
6 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
6 g
Pohánková múka hladká 500 g
100 g
Mandle jadrá
250 g