Kategórie receptov
Maslový banánový chlebík bez lepku
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
48 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Najprv si na miernom plameni roztopíme maslo (pozor, nevaríme ho, len zahrejeme do roztopenia) spolu so zrnkami z polovice vanilkového lusku. Cukor a 3 žĺtky šľaháme do nadýchaného bledého krému (až peny). Potom do vajíčkovej zmesi preosejeme múku a gumenou varechou zľahka ale dôkladne vmiešame tak, aby neostali hrudky. Zrelý banán rozmixujeme ponorným mixérom a vlejeme ho do cesta, premiešame. Napokon primiešame roztopené maslo s vanilkou a dohladka rozmiešame.
Cesto nalejeme do vymastenej a vymúčenej formy na chlebík a pečieme asi 45 minút na 190 stupňoch. Po dopečení odskúšame špajlou, či je koláč prepečený a necháme ho vychladnúť.
Napokon ho vyklopíme z formy, polejme roztopenou čokoládou s lyžicou oleja a necháme čokoládu stuhnúť.
Vytlačiť recept (PDF)PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
250 g
Banán
100 g
Cukor kryštál
150 g
Olej slnečnicový
10 g
Maslo
100 g
Žítok
84 g
Čokoláda na varenie 100 g
150 g