Kategórie receptov
Voňavé medové muffiny bez lepku
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
12
Sacharidy na jednu porciu
44 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Všetky suché prísady (200 g bezlepkovej múky, 45 g trstinového cukru
200 g bezlepkovej múky, 80 g pohánkovej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 2 ČL mletej škorice, 1 ČL mletého zázvoru, pol ČL strúhaného (mletého) muškátového orieška, 1/2 ČL mletého anízu, 1/2 ČL mletých klinčekov) preosejeme a premiešame do misky. V strede spravíme jamku a do nej nalejeme mlieko premiešané s rožšľahanými vajíčkami (2 ks). Varechou zľahka miešame, kým sa nám nevytvorí hladká zmes. Snažíme sa miešať jemne, aby sme nepremiešali zmes.
Pridáme tekutý med, ktorý sme zmiešali s trstinovým cukrom (40 g) a ešte chvíľu zľahka premiešame, aby sme všetky prísady prepojili.
Do muffinového plechu naukladáme papierové košíčky a do nich nalejeme cesto.
Pečieme v dobre rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 20-25 minút.
Po dopečení necháme muffiny vychladnúť. Prípadne ich môžeme potrieť sirupom a vyváľať v trstinovom cukre.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezgluténová múka PROMIX®-PK špeciál 1000 g
200 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
140 g
Muškátový orech celý
2 g
Med včelí kvetový
300 g
Cukor kryštál
45 g
Vajcia
100 g
Škorica mletá
6 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
12 g
Klinček celý
2 g
Pohánková múka hladká 500 g
80 g