Kategórie receptov
Bôčik pečený v marináde
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
5
Sacharidy na jednu porciu
3 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Bôčik nakrájame na cca 5 cm prúžky. Zmiešame marinádu zo smotany a zvyšku surovín. Ochutnáme a dochutíme podľa svojich chutí. Plátky bôčika naložíme do marinády na 24 hodín. Pred pečením mäso hodinku vopred vytiahneme. Do pekáčika nakrájame cibuľu a mäso aj s marinádou uložíme. Podlejeme trochou vody, prikryjeme a pečieme pomaly pri 160 °C cca 2 hodinky. Priebežne, ak je potrebné podlievame horúcou vodou a zalievame výpekom. Pred koncom odkryjeme a dopečieme pre farbu.
Vytlačiť recept (PDF)
Horčica plnotučná Kráľovská 350 g
20 g
BABIČKA Smotana kyslá 14% 200 g
30 g
Cibuľa voľná
60 g
Cesnak
4 g
Paprika červená chilli
5 g
Cukor kryštál
2 g
Bravčový bôčik
750 g
Olej slnečnicový
25 g
Mleté čierne korenie
4 g
Paprika sladká mletá
5 g