Kategórie receptov
Bravčový závitok záhorácky
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
13 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Bravčové stehno bez kosti a kože umyjeme vcelku pod tečúcou vodou, osušíme, nakrájame na plátky, jemne naklepeme, potrieme očisteným, prelisovaným cesnakom so soľou, naplníme vychladnutou plnkou. Zvinieme a opečieme na časti oleja. Na zvyšnej časti oleja speníme očistenú pokrájanú cibuľu, vložíme opečené závitky, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Mäkké závitky vyberieme, šťavu vydusíme a zahustíme múkou opraženou nasucho. Rozriedime vodou , dochutíme cukrom, 20 minút povaríme. Precedíme na mäso. Plnka: slaninu pokrájame na kocky, opražíme, vložíme kapustu, rascu, červenú mletú papriku, mleté čierne korenie a podusíme. Prílohy: varené zemiaky, zeleninové šaláty.
Vytlačiť recept (PDF)Bezlepková múka Nomix 1 kg
15 g
Váhalova slanina
30 g
Cibuľa voľná
50 g
Cesnak
5 g
Bravčové stehno bez kosti
200 g
Cukor kryštál
4 g
Olej slnečnicový
20 g
Mleté čierne korenie
0.5 g
Rasca
0.5 g
Kyslá kapusta
120 g
Paprika sladká mletá
2 g